Het asperge-seizoen is in volle gang. Dit jaar gaat het sneller dan verwacht, vanwege hogere (nacht)temperaturen in maart-april zijn de asperges eerder uit de grond gekomen. En ondertussen hebben de vele regenbuien ervoor gezorgd dat we 2 weken eerder moeten stoppen dit jaar, om de planten genoeg reserve te laten opbouwen voor volgend seizoen.
Onze boerderijwinkel is dit jaar open t/m zaterdag 15 juni 2024.
In het aspergeseizoen zijn we dagelijks geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 18 uur, zaterdag van 8.30 tot 16 uur.
U vindt in onze winkel allerlei lekkere ingrediënten om er een complete maaltijd van te maken, zoals verse aspergesoep, warm gerookte zalm, ambachtelijke beenham, diverse krieltjes en aardappels, verse eieren en diverse sauzen. Tevens hebben we de winnende wijn van het Brabants Asperge-genootschap!
Onze VERS-automaat is in het aspergeseizoen dagelijks (dus ook zondags) open tot 22 uur. Hier kunt u terecht voor (natuurlijk) verse asperges, huisgemaakte soep en salade, kriel, eieren, ham en zalm. Dus ook voor een last-minute aspergediner kunt u bij ons terecht.
Onze blauwe bessen zijn weer verkrijgbaar vanaf donderdag 23 mei. Ze zijn tot het einde van het asperge-seizoen in onze winkel én in de automaat te verkrijgen (dit jaar t/m zaterdag 15 juni 2024).
In onze winkel kunt u verse asperges kopen (ook kant-en-klaar geschild), en tevens de benodigdheden om er een complete maaltijd van te maken. Verder stellen wij graag een pakket samen, waarmee u iemand een origineel cadeau kunt geven.
Asperges telen is een vak apart ! Een goede start is erg belangrijk; het begint bij het zoeken van de juiste velden. Na het aanplanten blijft een plant 10 jaar staan en doen wij er alles aan om het gewas optimaal te verzorgen. Dit resulteert uiteindelijk in kwalitatief goede en lekkere asperges.
In 1992 heeft Marc zijn eerste asperges aangeplant. Zijn ouders, Jo en Elly de Wit, hebben op dat moment een gemengd bedrijf met melkkoeien, vleesvarkens en een hectare asperges in de vollegrond. Marc plant de asperges met een verwarmingsslang onder de wortels, zodat de oogst vervroegd wordt. Na enkele jaren wordt de teelt uitgebreid met tunnels en meerdere velden asperges in de vollegrond.