Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe asperge-seizoen. Onze winkel gaat komend jaar weer open op vrijdag 5 maart 2021.
We zijn in het aspergeseizoen dagelijks geopend van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 18 uur. De winkel is gevuld met allerlei lekkere ingrediënten om er een complete maaltijd van te maken, zoals warm gerookte zalm, vers geschrapte kriel, ambachtelijke beenham, verse eieren en diverse sauzen. Tevens hebben we de winnende wijn van het Brabants Aspergenootschap in onze winkel.
Vanaf begin juni ook verse blauwe bessen. Graag tot binnenkort!
Openingstijden (van begin maart t/m eind juni):
Maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 18 uur. Zondag's gesloten.
Onze openingstijden op feestdagen in 2021:
- 1e paasdag: gesloten
- 2e paasdag: 9 - 16 uur
- koningsdag 27 april: 9 - 18 uur
- bevrijdingsdag 5 mei: 9 - 18 uur
- hemelvaartsdag 13 mei: 9 - 17 uur
- 1e pinksterdag 23 mei: gesloten
- 2e pinksterdag 24 mei: 9 - 16 uur
Wat verkopen we nog meer?
- geschilde asperges
- verse eieren
- achterham en beenham
- kriel
- huisgemaakte aspergesoep
- warm gerookte zalm
- asperge-schilmesjes
- asperge-servetten
- asperge-sauzen
- asperge-serveertang
- asperge-schalen
- witte asperge-wijn
- theedoeken
- asperge-geschenkpakketten
(ook zelf samen te stellen)
Vanaf medio juni tot half juli plukken we dagelijks verse blauwe bessen. We hebben ze in 4 verpakkingen: 150 gram, 250 gram, 350 gram een 500 gram.
Deze heerlijke en gezonde bessen zijn dan dagelijks vers bij ons te koop. We plukken ze alleen als ze lekker zoet zijn. Houd de website in de gaten, wanneer we weer verse blauwe bessen hebben !
In onze winkel kunt u verse asperges kopen (ook kant-en-klaar geschild), en tevens de benodigdheden om er een complete maaltijd van te maken. Verder stellen wij graag een pakket samen, waarmee u iemand een origineel cadeau kunt geven.
Asperges telen is een vak apart ! Een goede start is erg belangrijk; het begint bij het zoeken van de juiste velden. Na het aanplanten blijft een plant 10 jaar staan en doen wij er alles aan om het gewas optimaal te verzorgen. Dit resulteert uiteindelijk in kwalitatief goede en lekkere asperges.
In 1992 heeft Marc zijn eerste asperges aangeplant. Zijn ouders, Jo en Elly de Wit, hebben op dat moment een gemengd bedrijf met melkkoeien, vleesvarkens en een hectare asperges in de vollegrond. Marc plant de asperges met een verwarmingsslang onder de wortels, zodat de oogst vervroegd wordt. Na enkele jaren wordt de teelt uitgebreid met tunnels en meerdere velden asperges in de vollegrond.